Soms komt de uitdrukking ‘life is happening while you are planning it’ voorbij. Terwijl je druk bezig bent alle (tegenwoordig maar plastic want ik liet er teveel vallen) bordjes in de lucht probeer te houden, gaat het leven gewoon door. De kinderen groeien, hun broeken worden te klein, na de winter komt de lente en opeens zit ik met een CITO-score in mijn handen op een middelbare school waar ikzelf nog maar net klaar mee lijk te zijn.

De leraar die met dochterlief en mij een gesprek had, wilde haar graag verwelkomen met zo’n schitterende CITO score. Ze mocht zelfs nog kiezen in welke klas ze wilde en of ze extra Engelse lessen wilde volgen. Liever crea, meneer, zei ze beleefd. Of muziek, want muziek maken vind ik ook geweldig. Ik ben trots! Het lijkt nog maar net vorige week dat ik op zoek was naar een peuterschool. De strenge gezichten van de verschillende peuterscholen waar ze niet meer welkom was staan in mijn geheugen gegrift. Overal kregen we dezelfde boodschap: uw dochter verstoort te groep! Vanaf dat moment wist ik, dat alles staat of valt met een goeie juf of meester. Dochterlief heeft een geweldige tijd gehad op haar schooltje waar ze nu uit is gegroeid. Het is tijd geworden om haar vleugels uit te slaan naar de volgende school. We vinden het allebei spannend en een beetje eng maar we hebben afgesproken dat we het samen wel gaan redden; met haar IQ en mijn doorzettingsvermogen, hier en daar wat duw- en trekwerk gaan we ervoor!

De volgende avond zit ik bij de juf van zoonlief in groep 5. Opnieuw krijg ik een schitterende CITO-score te zien en een rapport waar ik jaloers op kan worden. Ook hij doet het geweldig op school. Ik kan niet anders dan trots zijn op mijn twee geweldige kinderen. Terwijl ik nog steeds druk ben met alle bordjes omhoog te houden, houden zij met gemak hun cijfers hoog en gaan ze een geweldige toekomst tegemoet!

Loading