Woede is slechts het bewijs van hoe onrealistisch je verwachtingen zijn

‘Stom! Ik vind alles stom! Stom! Stom! Stom!’ Met gebalde vuistjes staat Dondervlieg stampvoetend te schreeuwen. ‘Aaaaargh!!!’ brult hij boos.

‘Potverdikkie’ roept Vuurvlieg geschrokken. ‘Jij bent boos!’
‘Ugh!’ dondert Dondervliegje door en slaat zijn armen over elkaar. ‘De hele dag wacht ik op de donder en bliksem. Het enige wat ik zie, is die vervelende rotzon. ‘

‘Wat had je dan verwacht?’ vraagt Vuurvlieg voorzichtig. Dondervlieg kijkt Vuurvlieg boos aan: ‘Ik wil storm, regen, donder en bliksem!’ Driftig zwaait hij met zijn kleine armpjes. ‘Maar je weet toch dat er na zonneschijn altijd wel weer gedonder komt? Alleen niet wanneer jij het wilt! Het gebeurt pas wanneer het tijd is om te donderen.’

Dondervlieg kijkt Vuurvlieg beteuterd aan. Z’n gebalde vuisten ontspannen en hij laat zijn armpjes hangen. Vuurvlieg heeft gelijk. De verwachting maakt hem boos. Natuurlijk gaat het echt wel weer donderen. Dat weet hij ook wel. Op het moment dat Dondervlieg op een steen gaat zitten wachten, hoort hij gerommel in de verte.

‘Zie jewel?’ knipoogt Vuurvlieg naar hem, ‘alles op z’n tijd!’

Koop de sticker!

Koop de mini art framed

Koop de art print

Loop je al heel lang met een idee rond voor een prentenboek? Wil je graag een illustratie laten maken voor een speciale gelegenheid en je vindt mijn stijl helemaal geweldig? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en ik beantwoord graag als je vragen.

Loading