Maaaam….ik heb nieuwe schoenen nodig…..Maahaaam….mijn broek is te klein….zuchtend bekijk ik ondertussen mijn bankrekening. Het echoot er nog erger dan een luidkeelse roep de Grand Canyon in. In het nieuws lees ik dat volgens het LBIO de alimentatie steeds slechter betaald wordt.
Ik snap het niet. Complete continenten moeten gered worden door Nederland. Er worden miljoenen euro’s gepompt in gevechtsvliegtuigen die waarschijnlijk kansloos aan de grond zullen blijven staan of treinen die nooit winstgevend zullen rijden.
Maar iets simpels als een alimentatiekwestie kan niet opgelost worden door onze overheid. Ik las laatst in een artikel dat zo’n 50% van de vaders in Nederland geen alimentatie betalen. Wie het kindje krijgt mag het kindje houden?
Als reden geven ze een nieuwe boot op, een nieuwe auto of misschien wel een vriendin met nieuwe borsten. Geen werk, schulden, problemen, crisis. Het Grote Smoezenboek is een goed gelezen boek onder een groot gedeelte van de gescheiden mannen. Maar wie zorgt er dan voor de kinderen?
Mam? Ik moet voor school ook nog een nieuwe agenda hebben. Mijn kinderen zitten nu nog op de lagere school. Maar wat als ze straks naar de middelbare school gaan? Of nog verder studeren?
Direct na mijn scheiding ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Ik kon op die manier zowel thuiswerken als voor mijn kinderen zorgen. Ik hoefde mijn handje niet op te houden en hoefde geen gebruik te maken van de kinderopvang. Ik red het allemaal maar net door wat te schuiven en creatief met de inkomsten om te gaan.
Maar wat als het niet meer lukt? Moet ik dan maar naar de bijstand? Moet de belastingbetaler dan maar voor ons zorgen? Terwijl de vader van mijn kinderen zijn plicht verzaakt? Daar klopt toch iets niet?
Waarom is het in Nederland zo verdomd makkelijk om de deur achter je dicht te trekken en weg te gaan zonder enige verantwoordelijkheid naar je kinderen toe?
Wij, alleenstaande moeders, hebben er de tijd en de energie niet voor om te demonstreren of om aan de bel te trekken en iedereen wakker te schudden. Wij draaien dubbele diensten om te werken en te zorgen (en af en toe te bloggen) De regering luistert alleen enkel naar de hardste schreeuwers in de maatschappij dus de alleenstaande moeders zitten stil in het verdomhoekje en vechten elk hun eigen strijd. Daarom roep ik nu alle alleenstaande moeders op om het gevecht samen aan te gaan en zo de regering wakker te schudden voor een blijvende verandering. Want dat verdomhoekje heb ik nu wel gezien!

Loading