[:nl]’Je moet yoga gaan doen!’ zeiden ‘ze’. ‘Dat houdt je soepel, is niet te zwaar voor je en je doet toch iets van een sport.’ Klinkt logisch dacht ik. Nu ik niet meer mijn dagelijkse uurtje kan lopen, moet ik toch iets anders doen aan beweging. Eerlijk is eerlijk, toen ik hoogzwanger van dochterlief was, heb ik ook aan zwangerschapsyoga gedaan, je kind zou dan zou lekker relaxed ter wereld komen, zeiden ‘ze’ destijds. Nou, daar valt nog een apart boek over te schrijven, hoe relaxed zij ter wereld kwam en in de wereld stond.

Maar goed, terug naar de yogalessen van deze tijd want zelf vond ik de zwangerschapsyoga altijd wel heel leuk en relaxed dus ik begon hier dan ook met groot enthousiasme aan. Ik kan nog steeds vol jaloezie kijken naar de ZEN-foto’s van alle yoga poses die voorbij komen op Pinterest. De Kosmos zorgt er altijd weer voor dat alles altijd op de juiste tijd, op de juiste plek terecht komt, of in mijn geval, de Liddle had weer een stapel goedkope doe-het-zelf-boeken in de restantenbak gegooid waarvan één boek, jawel, een Yogaboek voor beginners was. Voor één euro. Daar kan ik niets aan verliezen, dacht ik. Diezelfde avond verdween het boek, na het lezen van de eerste pagina, in het stof onder mijn bed om daar vervolgens drie maanden te blijven liggen.

Maar de Kosmos gaf het niet zo heel snel op dus toen er een spread in één van de uitgelezen Libelles van mijn moeder stond, scheurde ik die eruit om um vol in het zicht op mijn slaapkamerdeur te plakken. Beetje schuiven met het bed en kastjes en ik had voor mezelf een perfecte yogaplek gecreëerd. Met een extra groen plantje erbij, zou het zo een plaatje op Pinterest kunnen zijn. In m’n ooghoek zag ik Zoonlief al hoofdschuddend weglopen. Omdat het schuiven en ophangen al zo vermoeiend was, besloot ik de eerste sessie te verschuiven naar de volgende ochtend. Want dat doen yogamensen, die staan vroeg op, drinken groene thee en gaan heel ZEN zitten zijn tijdens het opkomen van de zon.

Het was al iets later dan ZEN-tijd toen mijn kat me voorzichtig lomp wakker probeerde te maken, om me op mijn yoga sessie te wijzen. Met één oog wierp ik een blik op de poster. Jammer hoor dat mijn ogen te slecht zijn om een oefening te zien maar wacht, was er ook niets iets bij met gewoon liggen en ademen? Dat kon ik best goed volhouden, tot ik na een uur weer wakker werd omdat de kat op m’n hoofd ging zitten. Volgende oefening; rek- en strekoefeningen, billen omhoog en weer naar beneden en weer omhoog en…..de kat nog net op tijd wegschieten voordat ik met veel gevloek en een pijnlijke schreeuw neerstortte.

Met een hoop gevloek en getier ben ik, nog erger dan op andere dagen, m’n uit bed gestrompeld. Dit project is duidelijk voortijdig gestrand en gedoemd te mislukken.  Yoga is duidelijk Yo-nee voor mij. Terwijl de kat vrolijk mee huppelt naar beneden omdat ze eindelijk haar ontbijtje krijgt, snak ik alleen nog maar naar een beker sterke, hete thee en pijnstillers. Met een grijns groter dan de kat uit Alice in Wonderland kijkt mijn kat me aan alsof ze wil zeggen ‘I told ya so.’ laat de yoga maar even voor wat het is, mooie ZEN-plaatjes op Pinterest[:en]’You should try Yoga!’ they said. It keeps you fit, it’s not to difficult and you get at least some exercise. Sounds fair, I thought, maybe I should give it a try. Especially now when I miss my daily walk. To be honest, I did enjoy the yoga sessions when I was pregnant of Daughterdear. They said it would be good for the child, she would come to the world relaxed and you would have a relaxed baby because of the pregnancy-yoga. Now I know that whats utterly crap because I have never met a less-relaxed child as mine.

Anyway, going back to my own yoga session, I got enthusiastic again when I saw all the ZEN-pictures of yoga poses on Pinterest. I wanted that too. Since the Cosmos always gives you what you need at the right time, or in my case, my supermarket just bought a stock full of do-it-yourselfbooks-on-sale so I bought a one euro yoga book with all the ZEN poses. I got nothing to loose here, I thought. When I started very enthusiastic reading the first page of the book, it already made me so relaxed and tired that the book dissapeared into the dust under my bed where it stayed for about three months. (sorry mum, I didn’t inherate your tidiness)

But the Cosmos didn’t give up on me. At least not in this case. So when my mum brought me some old magazines and one of them had a spread of all yoga poses, I ripped it out and put it on my bedroomdoor. Well then. If this isn’t in your face, I don’t know how else I’m going to do it. Ofcourse I had to rearrange the furniture a bit to make the perfect Yoga Zen Spot. With a few nice green plants to go with, it looked like the perfect Pinterest picture. Because all of this rearranging was so exhausting, I decided to start with my first session the next day. Because thats what yoga people do. They get up early, drink green tea and be incredibly ZEN while the sun comes up.

Unfortunately it was already a bit after ZEN-time, when my cat woke me up boorishly to point out my yoga session of the day. Opening up one eye, I saw the poster but my eye sight is so poor, I could hardly see any pose. But wait, wasnt one of the poses just laying there and breath? I could do that! I could do it so well that I woke up an hour later when my cat sat on my head. This time I wanted to take it really seriously so I chose another pose; buttocks up and down, up and down, up and…..while the cat was walking from left to right under me, she could barely escape crashing down. With a scream and a curse, I will not repeat, she was almost crushed by me because I fell down like a big bag of potatoes because of an awfull pain in my back.

Cursing and raging, I tried to roll out of bed, even worse than other days. This project definately just came to an end. Yoga is clearly yo-no for me. While my cat, happy to be still alive, walks with me to the kitchen for some breakfast, all I want an need is some painkillers and a strong cup of tea. My cat looks at me with a kind of I-tol-you-so-smirk and I agree with her to leave the beautifull ZEN pictures for Pinterest.
[:]

Loading