Na een heel druk jaar waarin ik werk en kinderen moest combineren, keek ik uit naar de tijd tussen kerst en oud&nieuw. De kinderen zouden een week bij hun vader zijn en ik zou tijd hebben om alles wat was blijven liggen op orde te krijgen. Ik had een lange to-do lijst. Werk afmaken, een frisse wind door het huis en vrienden bezoeken die ik al te lang niet meer had gezien. De week liep anders. Mijn lichaam schreeuwde om rust en hield mij plat met vrijwel dagelijkse migraines en ik was genoodzaakt rust te nemen. Ondanks de vele uitnodigingen voor oudejaarsavond besloot ik ook die avond gewoon thuis te blijven en alleen het nieuwe jaar in te gaan. Zelfs mijn kat was er vandoor gegaan.

Terwijl ik zo mijn eigen jaaroverzicht maakte, besefte ik, dat het niet raar was dat ik moe was. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer zorg ze nodig hebben. Met een tiener in huis komen ook de puberale trekjes om de hoek kijken wat een nieuwe aanpak vergt. Een nieuwe balans moet worden opgemaakt. Toch heb ik het ook dit jaar niet slecht gedaan. Allebei de kinderen hadden een ontzettend goed schoolrapport. De curssussen en trainingen die ze moesten volgen werpen vruchten af en ook in hun hobby’s, paardrijden en drummen, blinken ze allebei uit. Ik mag trots zijn!

Voorzichtig keek ik naar mijn jaaromzet en ondanks de drukte, de crisis en vele andere factoren ontdekte ik dat mijn bedrijf toch weer wat gegroeid was. Drie hoeraatjes voor mezelf. Het nieuwe jaar ziet er hoopvol uit en ik heb er zin in.

Op nieuwjaarsdag komen de kinderen binnenrennen alsof ze nooit zijn weggeweest. De één vliegt weg naar zijn vriendinnetje, de ander pakt gelijk de telefoon om te gaan bellen. Ook de kat is weer terug van weggeweest. Het huis leeft weer en is nog steeds een chaos. Heerlijk!

Diezelfde avond komt dochterlief bij me. Mam? Papa blijft maar zo negatief doen over jou, waarom doet hij dat toch? Hij blijft zeggen dat je altijd maar in de kroeg hangt. Ik kan het niet anders uitleggen dat haar vader en ik zijn zoals Yin en Yang. Positief en negatief. Doordat hij weinig aandacht voor zijn kinderen heeft, als ze daar zijn en maar negatief blijft over hun moeder, maakt hij mij juist positief in hun ogen. Want ze zien hoe hard ik werk en dat ik ten alle tijde voor hun klaar sta. Dit jaar hopen we voor het eerst met z’n drieen op vakantie te gaan en ik heb er zin in! 31 januari heeft dochterlief haar eerste paardrijwedstrijd van dit jaar. Ik weet nu al wie haar grootste fan is en vooraan zal zitten om haar aan te moedigen. We weten ook al wie het te druk zal hebben.

Een nieuw jaar met  nieuwe uitdagingen en nieuwe herinneringen. We hebben er zin in. Laat 2010 maar komen! Op deze manier wil ik iedereen dan ook een heel goed 2010 wensen. Ik ben misschien te druk om met een ieder regelmatig contact te hebben maar ik ben jullie zeker niet vergeten! Tot gauw!

Loading