Natuurlijk, altijd als je net in je bijna-nake-niksie staat om te gaan douchen gaat de bel. Het is al laat en ik verwachtte eigenlijk geen pakketjes meer. Met mijn vreselijke zachte piepstem roep ik uit alle kracht zoonlief. Geen gehoor. ‘De bel gaat, doe jij de deur open?’ Nog geen gehoor. HEY! DOE DE DEUR OPEN!!
Eindelijk na vijf keer roepen en een ongeduldige postbode die bleef bellen, hoor ik van zolder een verdwaasde stem: ‘vroeg je wat?’

Ik schud maar even met m’n hoofd, de kleine desert kikker vliegt over mijn netvlies voorbij. ‘Of je de deur  wilt open doen!’
Zoonlief komt in actie en rent naar beneden. Hij is nog net op tijd om het pakketje aan te nemen en terug naar boven te rennen. Vervolgens smijt ie het bij mij op bed en rent weer terug naar zijn kamer. Als ik de vorm van het pakketje zie, weet ik gelijk wat er in zit. Er gaat een rilling over m’n rug, een bijna-nake-niksie is best koud. Ik besluit toch de doos eerst te openen voordat ik onder de warme douche spring. Ik ruk het plastic eraf en haal er rol uit, die netjes is ingepakt in vloeipapier. Wow. Alleen dit ziet er al uit als een cadeautje.

Voorzichtig haal ik het vloeipapier eraf en rol de poster uit. Opnieuw mompel ik een mini-wowtje. Het is toch wel even een bijzonder momentje als je je eigen artwork zo groot op een poster ziet staan. Mijn hersenspinsels uitgeprint op schitterend stevig fotopapier. Geen action-fröbeltje wat direct scheurt maar gewoon echt een mooie stevige poster. Ik kan mijn trots op dat moment met niemand delen dus ik deel het met mezelf. Voorzichtig, alsof ik de Mona Lisa in mijn handen heb, leg ik de poster op mijn werkkamer zodat de krul eruit kan. De volgende dag zal ik hem trots aan de muur hangen en delen op Social Media om daarna snel het volgende artwork af te maken en in mijn winkeltje te zetten zodat ik nog diezelfde dag aan een nieuw hersenspinsel kan beginnen. Het doel is duidelijk. Of het me gaat lukken weet ik aan het eind van dit jaar. Maar met jullie hulp kom ik een heel eind. Zoek je eens wat anders aan de muur dan de standaard Ikea-plaatjes? Neem dan een kijkje in mijn Spinselshop, of kijk direct op Societ6. Er zijn niet alleen posters maar ook kaarten, kussen en douchegordijnen.

Mocht je iets leuk vinden en bestellen, dan bestel je met een goed gevoel dat je deze illustrator een beetje de winter hebt door geholpen. Mijn dank is niet onder woorden te brengen groot!

Loading