De zomervakantie is weer voorbij. Na de zomervakantie schijnt er altijd een stijging te zijn van het aantal echtscheidingen. Veel echtparen zien de vakantie als laatste redmiddel om te kijken of hun relatie nog uit de diepte kan worden gehaald. De vraag die een ouder zichzelf vaak stelt is, of hij of zij zou moeten blijven voor de kinderen. Wil je je kind een scheiding aan doen? Natuurlijk is een echtscheiding voor kinderen dramatisch. Ik heb daar zelf de gevolgen van gezien. Helemaal wanneer de partners niet meer door 1 deur kunnen als ouders. Natuurlijk liever voorkomen dan genezen.
Maar wat als de relatie nu echt dood is? Wat als er absoluut geen liefde meer is tussen de partners? Moeten ze dan maar volhouden vanwege de kinderen? Elkaar belemmeren in elkaars vrijheid, boosheid ontstaat en uiteindelijk beginnen ze een hekel te krijgen aan elkaar.
Is dat niet schadelijker voor een kind dan kiezen voor een nieuw begin? Wat jij laat zien zal het kind later kopiƫren. Zou je ook willen dat je kind later ongelukkig doormoddert of zie je je kind liever gelukkig. Leren wij onze kinderen niet juist voor zichzelf op te komen? Keuzes te maken en sterk te zijn? Door een open en eerlijk gesprek te hebben met elkaar, leer je toch juist je kind dat er altijd veranderingen zullen zijn in het leven maar dat het de kunst is hoe je er mee omgaat.
Zou het niet veel beter zijn als de partners elkaar hun vrijheid terug zouden geven, waardoor ze als ouders nog steeds door een deur kunnen omdat er geen boosheid is, geen wrok en geen haat.
Ik ben geen voorstander van echtscheidingen maar ik geloof wel dat het beter is om uit elkaar te gaan zolang je nog normaal met elkaar kan communiceren dan te wachten op een vechtscheiding. Een ieder zal dit voor zich zelf moeten uitmaken. De avond dat de echtscheidingsbom in mijn huis viel, was het eerste wat ik dacht: “Zo en nu begint mijn leven weer! Nu ben ik weer de baas over mijn eigen leven!”
Ik heb nog geen moment spijt gehad. Sommige relaties zijn nou eenmaal niet gemaakt voor lang en gelukkig.

Loading