Ik heb wel vaker geroepen dat het lijkt alsof ik in een slechte B-film zit, waar maar geen eind aan komt. Zoiets als de Titanic. Je weet dat die boot uiteindelijk toch zinkt maar er komt geen eind aan de tragedie.
Net voor het eten op een drukke maandag, vlieg ik nog even samen met zoon naar de winkel. In mijn hoofd dreun ik het lijstje op wat ik allemaal nodig heb, zodat ik zeker minder vergeet dan normaal. Terwijl we de eerste winkel uitvliegen om de volgende winkel in te willen vliegen, staat er ineens een mannetje in een rood jasje voor me. Waar komt die in Godsnaam ineens vandaan? Vrijwel direct valt de songtekst ‘its raining men’ in mijn hoofd maar ik heb geen tijd om daar gehoor aan te geven. Mannetje met rood jasje begint te praten: ‘Heeft u glasvezel?’ Ah mooi denk ik, daar ben ik snel van af want ja dat heb ik. Met het juiste antwoord dacht ik direct door te kunnen vliegen naar winkel twee. Helaas dacht zoon daar anders over.
‘Hey….jij hebt dezelfde stem als op de tv!’ roept hij enthousiast.
Ik kijk zoonlief vaag aan. Je kijkt echt teveel tv, schat. Mannetje in rood jasje zag een opening tijdens mijn verbaasde blik en begon zijn hele verhaal af te steken. Glasvezel van hem was natuurlijk veel beter dan de glasvezel die ik nu heb (kan het überhaupt nog slechter dan wat ik nu heb?) Omdat ik zo snel geen smoes kon verzinnen, was ik genoodzaakt me er bij neer te leggen en zijn verhaal aan te horen.
Terwijl zoonlief hem doordringend aankijkt of hij echt het mannetje van de tv is, begint hij aan mij vragen te stellen over mijn gezinssamenstelling. ‘Drie’ zeg ik stellig! Mannetje met rood jasje richt zich direct op zoonlief. ‘Heb je nog een grote broer of zus?’ Zoonlief knikt en moppert dat ie nog een zus heeft. Mannetje richt zich weer op mij en vraagt geïnteresseerd: ‘dus geen papa in huis?’
Nu  begint het eng te worden. Er staat gewoon een Mannetje in rood jasje druk zijn best te doen met mij te flirten. Waar zijn de camera’s. Ik word nu gewoon in de maling genomen door een Mannetje in een rood jasje dat uit de lucht is komen vallen en op deze manier mijn telefoonnummer probeert te scoren. Mannetje in rood jasje ziet dat ie terrein verliest en richt zijn pijlen op zoonlief wat zijn geweldige glasvezelpakket allemaal inhoud. Zoonlief besluit dat we over moeten stappen en ik heb de energie niet meer om er nog tegen in te gaan. Terwijl we onze gegevens invullen, is het mannetje in rood jasje toch nog gelukt mijn telefoonnummer te scoren. Als wederdienst krijg ik ook zijn telefoonnummer met de belofte dat ik hem echt dag en nacht mag bellen.
Right! Take a wild guess! In zijn laatste poging belooft ie dat mocht er storing zijn, hij persoonlijk de meest sexy monteur zou sturen. Ik kijk hem vragend en verbaasd aan en bedenk me dat ik liever een slimme monteur zie verschijnen die het probleem daadwerkelijk kan oplossen.

Terwijl zoon de folder met alle nieuwe tv-zenders bekijkt, verdwijnt Mannetje in rood jasje net zo snel als dat ie was gekomen. We kijken allebei op van de folder en vragen ons af waar hij gebleven is.
Later staan we weer eens vast in de file in ons geweldige dorp. Terwijl we de muziek wat harder zetten en nog harder meezingen, springt ineens Mannetje in rood jasje weer voor het raam en zwaait enthousiast. Ik schrik me rot maar glimlach vriendelijk. I’ve been punk’d! Het is alleen gelukkig niet vast gelegd op camera!

Loading