Het is zondag vroeg in de morgen als mijn kat boven op me klimt. Ze staart me aan. Het is haar tijd om naar buiten te gaan. Ik vraag haar what the hell she is doing en ik kom er achter dat mijn hoofd nog op de Engelse taalstand staat. Bloody hell! Waar zijn mijn Nederlandse woorden gebleven. Ik laat de kat naar buiten en kruip weer terug in m’n warme bedje.
My mind gaat terug naar de vorige avond. Een avond die, zoals altijd, spontaan ontstaat en met een conclusie eindigt. In korte tijd reis ik de wereld over door zijn reis-ervaringen, ik krijg heldere uitleg over adwords en SEO terwijl ik, op mijn beurt, het nut uitleg van Twitter en Social Media. Ik luister naar de verhalen over Ierland en besef, dat het nog steeds op mijn to-do lijstje staat. De flashbacks uit de film PS, I love you komen weer naar boven drijven terwijl mijn gesprekspartner vertelt over het leven in Ierland. Zal ik het aandurven, aan de andere kant van de weg te rijden? Piece of cake zou dat op de motor moeten zijn. Ja, alles goed en wel maar die moet wel eerst gefikst worden! Met ons gedeelde zakelijke inzicht, hebben we daar binnen 10 minuten een stappenplan voor verzonnen. If A fails, try option B.

De avond verandert in de nacht en de gesprekken veranderen van werk in privé, van meetbare statistieken naar onverklaarbare gevoelens die nieuw zijn. “Just a perfect day. You made me forget myself.” Ik luister naar de herkenbare momenten in iemands leven. Terwijl dat voor de ander allemaal nieuw is en geen idee heeft welke weg in te slaan, is dat nu juist voor mij piece of cake. Wat doe je als alles in elkaar stort? You just pick up the pieces and build a new life. So what, dat je een keer een bad day hebt. So what dat je je een keer niet zo gelukkig voelt. Thats life!
Zakelijk ben ik misschien een ei maar op het gebied van instortingsgevaar ben ik toch echt een pró.
Zonder slechte dagen herken je ook niet ten volste je goede dagen. Zonder regen weet je ook niet wat de zonneschijn met je doet. Take it as it comes, and watch it as it goes. Het is allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Gewoon common sense. But then again, ik heb ruim elf jaar ervaring in therapieland. Ik weet ondertussen dat het allemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Dat je met logisch nadenken, accepteren en moving on, veel verder komt dan wekelijks 120 euro doneren aan iemand die vraagt hoe je er nu eigenlijk zelf over denkt. Ik merk dat mijn gesprekspartner dit eerst moet verwerken. Als we nog langer blijven zitten, wordt de nacht weer ochtend. Ik neem afscheid. “It’s such a perfect day. I’m glad I spend it with you”

Wanneer ik de sleutel in de voordeur steek, hoor ik de eerste vogeltjes alweer fluiten. Ik glimlach. Dit is nou één van de 5 geluksmomenten die je op je lijstje moet zetten, beste D. In de vroege ochtend, terwijl iedereen nog slaapt het eerste vogeltje horen fluiten, wetende dat er weer een nieuwe dag aanbreekt. Een dag met nieuwe uitdagingen, nieuwe ervaringen en nieuwe herinneringen die gemaakt worden. Misschien wordt het een perfect day or just a bad day. But it’s just another day.

Loading