Ouderschap, de één kiest er bewust voor, de ander laat het gebeuren of overkomt het. Hoe je er ook bent in gestapt, het is een onomkeerbaar proces waar je nooit je ontslag voor kan indienen. Je krijgt er geen handleiding bij en welke boeken je ook leest, in de praktijk pakt het net weer even iets anders uit. Ik ben nu bijna veertien jaar moeder van twee geweldige kinderen. Ik kan ondertussen wel concluderen dat een kindje krijgen het makkelijkste gedeelte is, het kind opvoeden is een ander verhaal. Ik hoop dat ik door de jaren heen genoeg wijsheid in hun denkbeeldige rugzakjes heb gestopt, zodat ze uiteindelijk zelf de wijde wereld in kunnen trekken, om op de juiste momenten het juiste advies uit hun denkbeeldige rugzakjes te halen, terwijl ze altijd terug kunnen vallen op hun basis waar ik thuis op hun zal wachten.

Tijdens mijn eigen reis door de tijd heb ik ook mijn rugzakje gevuld met de lessen van mijn ouders en stukjes ervaring. Ervaringen waarbij ik vaak plat op m’n bek ging en fouten maakte. Maar altijd was daar weer de basis om vanaf dat punt weer omhoog te krabbelen. Een kopje thee van moeder met een chocolaatje erbij of zakelijk advies van vader die daar zoveel meer verstand van heeft dan ik. Dear Mom and Dad, Please send money. I’m so broke that it ain’t funny. I don’t need much just enough to get me through. Vanuit hun standpunt kan ik me zo goed voorstellen dat ze nog wel eens slapeloze nachten hebben gehad of ik wel weer op m’n pootjes terecht kwam. Please don’t worry ‘cause I’m alright. Wat me ook iedere keer weer lukte, samen met mijn kinderen. Maar altijd dankbaar voor de basis waar ik op kon terugvallen.

Ik heb altijd hard gewerkt en alleen voor mijn kinderen gezorgd en nu sta ik aan de vooravond om alles wat ik altijd heb gedaan voor het eerst even uit handen te geven. I know that I’m on my way. I know it’s worth all the dues I pay. When I can write to you and say….
Mijn lieve ouders nemen het een weekje van mij over, zodat ik voor het eerst in jaren even mag uitrusten. Vaak hoor ik dat mijn schrijven raakt. Daarom, lieve ouders, Dankjewel dat jullie me dit gunnen. Dat ik voor heel even mag uitrusten en uitpuffen.
I still love you more than anything in the world

Love,
Your Baby Girl

 

 

Loading