[:nl]‘Ik heb een nieuw concept aangemaakt.  Kun je er even naar kijken?‘  Ik krijg ’s avonds nog een appje van dochter. Normaal wil ik niet meer werken na zes uur maar nu maak ik natuurlijk een uitzondering. Ik lees snel wat ze heeft geschreven en een warme golf van trotse moedergevoelens overspoelen mijn lichaam. Ik stuur een duimpje terug en natuurlijk een flinke veer want zoals ze het ineens heeft opgepakt, vind ik echt geweldig.

Na het stuklopen van haar droom door een ongeluk met haar paard, was ze even zoekende. Ondanks dat ze al 18 is geweest, bleef ik natuurlijk eigenwijs moederen. ‘Zou je niet….? Of ga dan dat…..Als je nou….‘ Maar mijn dochter zou mijn dochter niet zijn, als ze niet haar eigen weg wilde vinden. Ik zag haar ‘hou-alsjeblieft-op-met-zeuren-gezicht’ steeds vaker en die ‘jaha-ik-snap-je-goede-bedoelingen-maar-laat-me-nou-maar-zucht’ kwam er dan ook nog achteraan. Ondanks dat ik een heel plan had bedacht, deed ze toch wat ze zelf wilde doen. Zij deed wat zij moest doen en ik deed wat ik moest doen. Loslaten. Ik zou er ondertussen een pro in moeten zijn, haar loslaten, maar het blijft toch je kindje. Mijn kind dat namelijk wél alle zeven sloten tegelijk op zoekt en dan achtste er voor de zekerheid nog even achteraan pakt. Ik liet het los en het plan wat we hadden bedacht bleef in de ijskast staan. ‘Hope for the best and expect the worst.’ wordt er ook weleens gezegd.

Hoe kan ik foto’s uploaden?‘  vraagt ze. Na een korte uitleg over hoe ze de foto’s erbij kan zetten, antwoordt ze alweer. ‘Ik heb er een nieuw stukje opgezet, wat vind je er van?’ Ik kijk weer snel in de concepten-map en roep WOW! De kat kijkt even op uit haar slaap maar legt al snel haar kopje weer neer als ze me naar het beeldscherm ziet staren. ‘Wow! wat goed joh!‘ stuur ik haar. Ze vraagt twijfelend of ik het echt meen. En of ik het meen. Vanaf dat moment werken we samen aan de website, vliegen de appjes met ideeën over en weer en loggen we om de beurt in om te kijken wat de ander gedaan heeft. Trots op hoe ze er mee aan de slag is gegaan en blij dat we toch, zoals ik ooit gehoopt had, alsnog samenwerken aan eenzelfde project!

Ben je benieuwd geworden waar wij zo enthousiast van worden? Neem dan een kijken op de Paardenloods. Deel, share, like en bestel wat je leuk vindt!

 [:]