Het is steeds meer een uitdrukking van deze tijd geworden: wat is ‘jouw ding?’. Anderhalve maand geleden las ik in mijn verloren uurtjes het boek ‘Loslaten’ en ook daarin werd de vraag gesteld: ‘wat is jouw ding?’ Ik dacht bij mezelf, wat is in Godsnaam mijn ding? Ik heb geen ding! Ik heb geen tijd voor een ding. Ik werk, ik zorg voor kinderen, ik doe het huishouden, de tuin, de boodschappen maar geen van alles is echt ‘mijn ding’. Dat zijn over het algemeen verplichte werkzaamheden.

Dagenlang liep ik te piekeren over die vraag, toch kwam er weinig naar boven en zo verdween het langzaam weer in de vergetelheid omdat het dagelijkse leven mijn aandacht weer nodig had. Zoals de kamer van zoonlief. Al een jaar irriteerden we ons aan het stuk behang dat er op magische wijze ‘ineens’ was afgevallen. Dus besloten we de rest er ook maar af te halen. Tijdens het leegschrapen van de muur bespraken zoonlief en ik wat we er op zouden gaan doen. Ik ging liever voor verf, hij liever voor behang. Het feit is, dat ik al vele kilometers behang heb verwijderd en nog meer kilometers geverfd maar behangen is niet echt…precies….mijn ding! Om hem toch niet geheel teleur te stellen, stelde ik voor dat ik een mooie muurtekening zou maken. Hij keek me wat bedenkelijk aan, vragend of ik dat wel zou kunnen. Voordat ik aan de slag mocht gaan, moest ik eerst een proeftekening maken op papier. Gelukkig ging meneer akkoord en op een stille zaterdagmiddag, terwijl de kinderen buiten speelden, pakte ik mijn potloodje en zette de eerste lijnen op de muur om daarna door te gaan met verf.

Door de muziek die uit mijn oordopjes knalde waar ik vrolijk en voor mezelf onhoorbaar bij meezong, had ik in een middag Mario op de muur.  Kramp in mijn armen en benen van het raar zitten maar helemaal blij van het resultaat en door deze, ondanks de kramp, ontspannen middag besefte ik het ineens, dit was ooit vroeger mijn ding en ik heb het nu weer teruggevonden!

Aan het eind van de middag kwam zoonlief op mijn schitterende gezang af en zijn eerste reactie was wooow! Kun je nu ook de andere 8 werelden van Mario gaan tekenen? Tien minuten later kwam dochterlief met haar bestelling; zo’n 10 paarden en een manege.

Voorlopig is het nog even back to life maar zodra er weer een momentje is, ga ik weer lekker bezig zijn met mijn ‘ding’!

Loading