Zoonlief heeft altijd zijn eigen manier van praten gehad. Als peutertje draaide hij al vaak letters om en ontstonden vaak schattige woorden. Eenmaal op de kleuterschool moest ik hem wel gaan corrigeren omdat ik inzag dat het niet zo schattig meer zou zijn als hij op zijn achttiende nog steeds poncuter zou zeggen in plaats van computer. Jammer genoeg moest ik afscheid nemen van het ozo leuke Xaveriaans.

Ondertussen is hij wat ouder geworden en is daar het Engels ook bij gekomen. Het begrijpen en vertalen is het probleem niet. Hij struikelt ook nu af en toe over de uitspraak, vooral bij de ‘R’. Zo hadden we tijdens het eten een leuke discussie over films. Ik zwijmel natuurlijk het liefste weg bij romantische comedies, dochterlief heeft liever wat meer actie en zoonlief was groot fan van The Hobbit en Lord of the Wings.”Eh wat?”
“Lord of the Wings!” zegt hij nog een keer.
Dochterlief springt er gelijk boven op. “Rrrrrrrings!”
“Ja dat zeg ik toch ook??”
Stiekem juich ik van binnen, het Xaveriaans is weer terug. Zo aandoenlijk.
Dochterlief lacht hem niet uit maar komt gelijk met haar eigen creatieve kronkels.
“Lord of the Wings is the Master van KFC. Hij vliegt met een chickenwing door de lucht om iedereen te overtuigen van de heerlijke KFC-kip”
Ik maak er snel een schetsje bij en zo hebben we tussen het avondeten en het toetje een geweldige nieuwe campagne voor KFC opgezet. Sooooo good! Wie weet kan zwager een goed woordje voor ons doen bij KFC en vliegt Lord of the Wings binnenkort door heel Nederland!

lordofthewings

Loading