Het voordeel van een thuiswerkende moeder is dat je ingezet kan worden als hulpmoeder. Zo werd ik voor vandaag gevraagd om mee te helpen tijdens het uitstapje naar de watersnip met groep 3.
Zo’n 25 kinderen moesten veilig naar de andere kant van Bleiswijk worden geleid alwaar we opgesplitst in groepjes opdrachten mochten uitvoeren. Putdeksels tellen. Nooit geweten dat er zoveel putten zijn, en zoveel soorten. Bij de volgende opdracht moesten we een riool bouwen maar wel zo dat het water wat er van boven in gegooid werd, er van onder weer uit kwam. Dat leek nog even moeilijk maar met een goede samenwerking kom je een heel eind.
Het laatste opdrachtje bestond uit het bepalen welk potje water waar vandaan zou kunnen komen. Mijn groepje had alle antwoorden goed!
Nadat we alle opdrachten gedaan hadden liepen we weer terug naar school en terwijl de blaadjes van de bomen om ons heen vallen als confetti op een feest denk ik terug aan mijn weekend waar iemand me vertelde dat hij me zo graag gelukkig wilde zien. Ja maar ik ben toch gelukkig? Nee, gelukkig met iemand samen. Nou heb ik aardig wat levenservaring opgebouwd en ik weet ondertussen heel goed wat ik wel wil en niet wil. Ik wil zeker niet in een relatie zitten waar ik niet voor de volle 100% achter sta om maar niet alleen te zijn. Liever gelukkig alleen dan ongelukkig in een slechte relatie. Hij begreep het schijnbaar niet. Zijn vriend deed daarna nog een kansloze poging mij te overtuigen. Maar ook hij droop af.
Het mooie herfstzonnetje schijnt in mijn gezicht terwijl de kinderen achter mij gezellig kwebbelen. Ze volgen mij alsof ik een geboren leider ben. Zoon X is trots want zijn moeder is er bij. Hij glimlacht en ik lach terug. Op deze schitterende herfstdag lopen we terug naar school waar dochterlief me al aan ziet komen en me in de armen springt. Ik geef haar de map die ze vergeten was. Ze lacht want ze weet dat er altijd een mama is die aan alles denkt.
Terwijl ik terug rijd naar huis zingt Aerosmith: “It’s Amazing. With the blink of an eye you finally see the light . It’s Amazing. When the moment arrives that you know you’ll be alright.” Ik ga weer snel aan het werk want voordat ik het weet is de school weer uit en staan zoon en dochter weer om me heen te springen. Ik geef het toe, het zijn niet de makkelijkste tijden geweest maar ondanks alles ben ik wel gelukkig en dat pakt niemand me af terwijl dat in een relatie nog maar de vraag is!

Loading