[:nl]Het is acht uur ’s avonds als ik na een lange dag met opnieuw veel deadlines Beth zachtjes hoor zingen. ‘Hey little girl, wipe your eyes.’ Ik heb net dochterlief samen met een vriendinnetje afgezet op de manege. Ontaarde moeder als ik ben, kon ik niet blijven kijken. Thuis stond nog een afwas en er moest nog een certificaat gemaakt worden. Bovendien durft zoonlief niet alleen thuis te blijven.

Ik staar naar mijn scherm, terwijl ik mijn hart hoor smeken om alsjeblieft wat rustiger te doen. Maar het gesmeek wordt weggeduwd door het geluid van mijn telefoon. ‘Did you fix the languageswitcher on my website allready?’ Ik verontschuldig me opnieuw, iets wat ik steeds vaker lijk te moeten doen en beloof dat ik het direct in orde maak. Snel maak ik het certificaat af en ga verder met de website. ‘There is not enough tears to do any good. Keep on going on.’ Ik zet er weer spoed achter. Hopelijk krijg ik alles op tijd af om nog snel de afwas te doen en daarna dochterlief en vriendinnetje op te halen.

Terwijl ik op goedkeuring wacht van de klant, staar ik naar een oude foto van mijn opa en mij, naast mijn beeldscherm. Hij was de allerliefste opa en ik voelde me altijd zo geliefd als ik weer eens mocht komen logeren. Ik hoor het hem nog zeggen: ‘Jij zal later vast een goed moedertje worden.’ Hij geloofde in mij zoals niemand anders ooit had gedaan. Ik was altijd zo gelukkig in hun oud, krakend huis wat stond te schuddebuiken van het lachen als er weer een vrachtwagen voorbij reed. Ik voel een traan over mijn gezicht naar beneden glijden. Hij zou me eens moeten zien zitten, tussen de scherven van de denkbeeldig stukgevallen bordjes die ik omhoog probeer te houden, bijna verslagen door het leven zelf en het gevoel overal een zooitje van te maken en niks meer onder controle te hebben. ‘And the angels sing, get over it. It aint so easy being a woman.’ Ik pak de foto op alsof ik vanuit de foto hem bijna kan horen lachen en hem hoor zeggen dat ie nog steeds trots op me is ondanks alle tegenslag die ik te verduren heb gehad. Glimlachend adem ik diep in, recht m’n rug en ga door. ‘Get over it and keep going strong.’

 [:en]It’s eight o’clock in the evening when I’m still, after a long day, facing deadlines. I hear Beth Hart quietly singing in the background. ‘Hey little girl, wipe your eyes.’ I just came back from dropping my daughter and her friend off at the stables for riding lessons. I feel terrible that I couldn’t stay but at home a pile of dishes were waiting and I had to finish some designwork, that deadline was approaching fast. On top of that, my son was still home alone and he is scared in the dark so I couldnt leave him alone.

Staring at my screen, feeling exhausted, I hear my heart begging to take a step back, but that little heartvoice is being pushed away by the sound of my phone. ‘Did you fix the languageswitcher on my website allready?’ I apologize and promis I will fixe it as soon as possible. I only have an hour before I have to pick my daughter up again so I quickly finish the designwork and put the languageswitcher on the website. ‘There is not enough tears to do any good. Keep on going on.’ I hope I can finish everything on time to clean up the dishes too before I have to pick the girls up again.

While I’m waiting for the final approval of the client, I stare at an old photo of me and my granddad. He was the best granddad ever, I always felt loved when I stayed at my grandparents. I still hear the echo in the back of my mind. ‘I bet you are going to be a wonderfull mother when you grow up!’ He had faith in me, something I never had from anyone else. I felt so happy those days, what happend to that little girl. I feel a tear rolling down my face. If he only could see me now, sitting here between the shattered dreams, I foolishly believed in, almost devastated and defeated by life. Screwing up almost everything. ‘And the angels sing, get over it. It aint so easy being a woman.’ I pick up the old photo and I can almost hear him laugh saying, he’s still proud of me, how I keep on going despite all the difficulties I have to face. I smile, take a deap breath, straighten my back and will keep on going. ‘Get over it and keep going strong.’

 [:]

Loading