[:nl]Eh wacht eens even… ik heb geen man, dus ik zal mijn klussen zelf moeten doen! Ik heb door de jaren heen zo’n acht huizen opgeknapt, waarvan een aantal een behoorlijke renovatie was dus bang om te klussen ben ik niet. Maar ja, vaak heb ik er gewoon geen zin meer in of geen tijd voor. Beter gezegd; ik maak er geen tijd voor.
Elke avond voordat ik in mijn bed naar het plafond ga staren, neem ik een warme douche. Elke avond erger ik me kapot aan die lekkende doucheslang. Elke avond denk ik zuchtend, dat ik het toch echt eens moet maken. Zal wel weer wat kosten en dus laat ik het maar een beetje lekken en spuiten.
Vandaag kwam ik tijdens mijn wekelijkse boodschappenuitje langs een rek met aanbiedingen. Even snuffelen! Alsof de kosmos het er op had aangestuurd, lag daar zo’n doucheslang. Voor 3,95 kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Dus ik kwam helemaal happy thuis met mijn doucheslang en dacht ie even snel erop te zetten.

Fout! Want ik lijk dan wel een vrouw, ik heb verdomd veel mannelijke trekjes. Een beschrijving lezen doe ik nooit. Ik heb hier een schroefdingetje en daar een schroefdingetje en een waterpomptanggeval. Binnen no-time zat ie erop. Nu de kraan aan zetten om het resultaat te testen. Helaas! Het water spoot alle kanten op en ik stond met natte voeten beteuterd te kijken waar het mis gegaan kon zijn.

‘This is not how it supposed to be’ schoot mij gelijk door het hoofd. Hoe kan dat nou? Dan toch maar het doosje erbij pakken met de beschrijving er bij. Huh, er moeten rubberen dingetjes in. Okee, dat kan ik echt wel! Met de waterpompdinges sloop ik alles weer open. Gooi de rubbertjes erin en schroef alles er weer op en aan en dicht. Wow. Het lekt niet meer. Van blijdschap maak ik mijn eigen vreugdedansje want als er niemand is om je een complimentje te geven dan moet je dat vooral zelf doen!

Ik had zo lekker de gang er in dat ik ook nog met het ontplopdinggeval, die ik ook gekocht had, de wasbak nog eens openplopte en het water eindelijk weer eens door kon spoelen. Wat nou mijn man is een klusser. Ik klus zelf wel en verdomd goed ook! Na mijn klusactie, springen allebei de kinderen vrijwillig onder de douche om de nieuwe douche uit te testen. En zo had ik niet alleen in eens een nieuwe douche, maar ook zonder het dagelijkse douchegevecht allebei mijn kinderen schoon en op tijd in bed liggen. Het zijn van die dagen dat je weet dat je het prima doet als alleenstaande moeder.
[:en]Wait! I don’t have a husband so I have to do the chores in the house myself. Throughout the years I renovated eigth houses so I’m not afraid to get my hands dirty but nowadays I just don’t have the energy for it anymore, or the time. It’s just not on my priority list anymore.

Everynight, before I start laying awake staring at my ceiling thinking about all worldproblems, I take a hot shower. Everynight I get annoyed by that leaking shower and everynight I put it on my to-do list to fix it soon. The reason why it’s still on my to-do list is because I expect it to be very expensive to buy a new showerhead. But My Cosmos wouldn’t be my Cosmos, if it wouldn’t send me a solution. During my weekly day out doing groceries, I found a brand new showerhead for only 3.95. This can’t go wrong. Or at least, thats what I thought.

Well, apparently there can go alot wrong. I may look like a woman but I got a lot of male characteristics. I never read manuals. I just start fixing things so I got a screwthingie here and a pip wrench there to fix the screwthingie there. This is going great! Or so I thought because when I turned on the water to see the results, the water was coming from everywhere except from the showerhead. Soakingwet and with a dazed look, I turned off the water to see where it went wrong.

Not to be too stubborn, I took the manual from the box. Hmmm there are some rubber bands here, maybe they should have gone in somewhere. With renewed enthusiasm, I started unscrewing the screwthingies, put the rubberthingies in and screwed everything back on again. I put the water on and…..it worked! Wow, I am so good, I thought to myself. Because complimenting yourself is the most important thing of the day as a single mum. There is nobody else doing that for you.

While I was going so well, I decided to unplop the sink too so the water ran through like a kid is running to MacDonalds. Who needs a handyman anyway. I can handle this very well, thank you very much! After fixing the shower, both kids wanted to test it voluntarily. Not only I got my shower fixed but I also got my kids without the usually showerfight clean in their beds on time. One of those days when you know, you’re doing fine as a single mum.
[:]

Loading