De decembermaand is weer aangebroken en dat betekent weer extra drukte. Sinterklaas moet overal gevierd worden, de kerstdagen vragen extra aandacht en daarnaast draait het gewone werk ook door.
Juist als je er alleen voor staat is het belangrijk om creatief om te gaan met je tijd.  Zo heb ik dit jaar besloten om Sinterklaas op een andere manier te vieren. Het scheelt mij veel tijd en ergenis.

Al van kleins af aan heb ik een ongekende hekel aan Sinterklaas. Ik heb niets met dat feest, ik vind het geen kindervriend en hij helpt me ook zeker niet met kadootjes kopen en hoe stout ik ook ben geweest het hele jaar door, hij neemt me echt niet mee op vakantie naar Spanje. Daarom laten we Sinterklaas voor wat het is en kiezen we voor een gezellige optie. Allebei de kinderen krijgen een iets groter kado wat ik heel simpel online kon bestellen en wat thuis bezorgd wordt. Dit scheelt me al een hele dag winkeltijd waar ik ook duidelijk geen fan van ben. Om het “gezellige familieavondje” toch te vieren gaan we gezellig met z’n drietjes naar de film en daarna gaan we een hapje eten. Ik kijk er nu al naar uit!

Soms is het goed om oude tradities te doorbreken en nieuwe te maken. Creatieve oplossingen die iedereen eigenlijk veel leuker vindt dan de oude, vergrijsde vaste gewoontes.

En nu snel weer verder met het werk! Want er is nog steeds geen Sinterklaas of Zwarte Piet die bij mij een zakje geld door de schoorsteen gooit omdat ik het hele jaar zo lief ben geweest!

Loading