Soms denk je wel eens, als alleenstaande moeder, dat je er alleen voor staat in de opvoeding. Want met wie overleg je aan het eind van de dag of je het wel goed hebt gedaan? Met wie bespreek je de problemen van school? Je kan een forum opzoeken of een moeder aanspreken maar die kennen jouw kind toch niet zo goed als dat jij haar of hem kent.
Gisteren werden de ijsbeertjes even in de koelkast gezet want mijn kinderen denken nog steeds dat ze van suiker zijn. Oke, dit eist wat uitleg vrees ik. Zoonlief kreeg al in de eerste week les over de opwarming van de aarde. Door de auto te veel te gebruiken, smelt het ijs en zullen de ijsbeertjes doodgaan. Vanaf dat moment besloot hij speciaal voor de ijsbeertjes elke ochtend op de fiets te gaan. Behalve als het regent want dan denkt ie even aan zich zelf.
Maar goed, ik stond dus aan het eind van de schooldag op het schoolplein te wachten om ze op te pikken toen plots vriendin van dochterlief naar buiten kwam rennen om te zeggen dat dochterlief haar werk nog moest af maken. Ik werd meegetrokken naar haar klas. Dochterlief had juf niet helemaal goed begrepen wat nogal wat stress veroorzaakte bij dochterlief en dat werd er dan ook duidelijk uitgegooid. Maar de leerkrachten pikten dat fantastisch op door naar een oplossing te zoeken. De stress zakte weg en dochterlief werd weer matigjes blij omdat er geluisterd werd. Ik voelde me even niet alleen staan in het probleem en ik kreeg weer een beetje stille hoop dat het komende schooljaar beter zal gaan verlopen.
’s Avonds mocht ik samen met zoonlief weer naar zwemles. Na een les in badje 3 mocht hij al mee zwemmen in badje 4. Met wat extra aandacht en zorg van zijn badjuf stroomt hij sneller door dan de rest van de kindjes. Fantastisch hoe ook hij wordt begeleid door het hele zwemproces want ik zie mezelf nog niet zo snel oefenen met hem. Zeg nou zelf, ik en zwemmen? dat gaat ‘m echt niet worden!
Wanneer allebei mijn liefjes die avond op bed liggen, nestel ik me op de bank met kat en kopje thee. Ik bedenk me dat het toch fijn is dat ik er niet alleen voor sta. Hulp komt altijd op precies het goeie moment, wanneer je het meest nodig hebt!

Loading